Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marinoitu kasvissalaatti

Rapean rouskuvat kasvikset marinoidaan mausteöljyllä ja ne maistuvat liharuokien lisäkkeinä. Halutessaan kasviksia voi keittää muutaman minuutin, jotta niiden rakenne hiukan pehmenee.

Marinoitu kasvissalaatti
Marinoitu kasvissalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 pientä punasipulia
  • 1 nippu retiisejä

Marinadi

  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria myllystä

Yrttikastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl tuoreita yrttejä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 pientä punasipulia
  • 1 nippu retiisejä

Marinadi

  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria myllystä

Yrttikastike

  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhdo ja paloittele kukkakaali.
  2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja leikkaa retiisit lohkoiksi.
  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita kasvikset marinadiin, peitä ja laita maustumaan jääkaappiin, mieluiten yön yli.
  4. Sekoita yrttikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa marinoitujen, valutettujen kasvisten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 9,2 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1