
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
57 min
Yhteensä
1 h 42 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Voipullataikina
-
3 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 tl suolaa
- 3 rkl sokeria
- 25 g hiivaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 2 kananmunaa
- n. 550 g (8,5 dl) vehnäjauhoja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pinnalle
- kananmunaa
Vaniljavaahto (riittää 9:aan pullaan)
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
Halutessasi lisäksi
- mansikkahilloa
- mantelimassaa
- pistaasipastaa
Koristeluun esim.
- tomusokeria
- syötäviä kukkia
- kotimaisia vadelmia
- sitruunan kuoriraastetta
Voipullataikina
- 3 dl Valio Eila® maitojuomaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl sokeria
- 25 g hiivaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 2 kananmunaa
- n. 550 g (8,5 dl) vehnäjauhoja
- 75 g Valio Eila® voita
Pinnalle
- kananmunaa
Vaniljavaahto (riittää 9:aan pullaan)
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
Halutessasi lisäksi
- mansikkahilloa
- mantelimassaa
- pistaasipastaa
Koristeluun esim.
- tomusokeria
- syötäviä kukkia
- kotimaisia vadelmia
- sitruunan kuoriraastetta
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon suola, sokeri, murennettu hiiva ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita. Sekoita joukkoon munat ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan levätä 30 min.
- Leivo taikinasta 12 pyöreää pullaa, käytä apuna tarvittaessa hiukan jauhoja. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille ja anna kohota 15 min.
- Voitele pullat kananmunalla.
- Paista 225 asteisen uunin keskiosassa n. 12 min. Anna jäähtyä hyvin.
- Vaahdota kerma ja vaniljakreemi yhdessä kuohkeaksi. Siirrä pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen n. 1 cm:n levyinen aukko.
- Halkaise voipullat päältä keskeltä siten, että pulla jää pohjasta n. ½ cm:n matkalta kiinni. Halutessasi laita viillon pohjalle hillo, mantelimassa tai pistaasitahna. Pursota vaniljavaahtoa pullan yläreunaan saakka. Tasoita vaniljavaahto lastalla.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele esim. kukilla, vadelmilla tai sitruunan kuoriraasteella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
33,1 g
Rasva
12,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mansikkahilloa
- mantelimassaa
- pistaasipastaa
- tomusokeria
- syötäviä kukkia
- kotimaisia vadelmia
- sitruunan kuoriraastetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.