Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marja-maitosuklaajuustokakku

Syksyn juustokakkuhitti on tässä! Juustokakku marmoroidaan herkullisella marjakreemillä ja pinta viimeistellään maitosuklaakuorrutteella.

Marja-maitosuklaajuustokakku
Marja-maitosuklaajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 170 g kaurakeksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Maitosuklaaganache

  • 100 g maitosuklaata
  • 0 kg
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Lisäksi

  • 0 kg tuoreita marjoja

Ohje

  1. Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimurut voisulaan.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille tai käytä valmista reunakalvoa.
  3. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta hieman reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  5. Ota kermasta talteen ½ dl suklaakuorrutusta varten.
  6. Yhdistä loput kermasta ja tuorejuustot kulhossa. Vaahdota kuohkeaksi. Mausta tomusokerilla ja sitruunan raastetulla kuorella.
  7. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja kuumenna höyryäväksi. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen.
  8. Lisää lopuksi kreemi nokareina täytteeseen ja sekoita huolimattomasti, jotta kreemi jää raidoiksi. Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja siirrä hyytymään jääkaappiin (n. 4 h tai yön yli).
  9. Hienonna suklaa.
  10. Kuumenna kerma (½ dl) höyryäväksi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon suklaa. Anna vähän jäähtyä.
  11. Levitä suklaaganache hyytyneen kakun pinnalle. Laitahetkeksi kylmään ja koristele marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 338 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 21,8 g
Rasva 25,6 g
Tyydyttynyt rasva 14 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Keittiön vispikermaa
  • tuoreita marjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search