Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
13 h
Yhteensä
13 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voita, huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 175 g (3,5 dl) mansikanmakuista tomusokeria
- 3 kananmunaa, huoneenlämpöistä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl (50 g) mustikoita
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota 1,5 - 1,8 litran torvivuoka. Laita uuni päälle 175 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Aloita matalalla teholla, koska tomusokeri pöllyää aluksi runsaasti. Lisää munat yksitellen, välissä aina huolellisesti vatkaten.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos siivilöitynä muutamassa erässä taikinaan.
- Soseuta mustikat sauvasekoittimella kapeassa astiassa. Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne ennen soseuttamista.
- Ota 150 - 175 g (n. neljännes) kakkutaikinaa erilleen ja lisää siihen mustikkasose. Lisää kerma jäljelle jääneeseen taikinaan.
- Nostele reilu puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi päälle mustikkataikina. Lisää päälle loppu taikina. Töki taikinaa esim. ruokalusikan varrella, jotta taikinakerrokset hieman sekoittuvat.
- Paista uunin ala-/ keskiosassa 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
- Kumoa hiukan jäähtyneenä. Kun kakku on täysin jäähtynyt, kääri se kelmuun tai folioon ja anna tekeytyä peitettynä seuraavaan päivään.
- Siivilöi pinnalle mansikkatomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
388 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
46,1 g
Rasva
20,2 g
Tyydyttynyt rasva
11,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.