Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marmoroitu karpalo-kinuskijuustokakku

Saat hyydytettäviin kakkuihin kauniin marmoroidun pinnan, kun sekoitat täytteen ainekset vain kevyesti. Helppoa, mutta näyttävää.

Marmoroitu karpalo-kinuskijuustokakku
Marmoroitu karpalo-kinuskijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g pipareita
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

Koristeluun

  • 0 kg karpaloita

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
  2. Murskaa piparit. Lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita. Levitä piparimuruseos vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Keitä Koskenlaskijaa ja fariinisokeria välillä sekoitellen n. 7 min, kunnes seos on sakeaa kinuskia. Anna jäähtyä hetki.
  4. Keitä karpaloita ja hyytelösokeria keskiteholla, kunnes karpalot hajoavat ja seos paksuuntuu. Soseuta sauvasekoittimella. Ota n. 1/2 dl sosetta sivuun kakun koristelua varten.
  5. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma.
  7. Kuumenna 2 rkl vettä kahvikupissa mikrossa kiehuvaksi. Sulata siihen liivatelehdet. Lisää ohuena nauhana samalla vatkaten tuorejuuston joukkoon.
  8. Nostele vaahdot kevyesti tuorejuuston joukkoon. Valuta karpalosose ja kinuski massan päälle. Kääntele muutaman kerran, jotta massa marmoroituu. Älä sekoita.
  9. Kaada karpalo-kinuskiseos vuokaan. Peitä hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h, mieluiten yön yli.
  10. Irrota kakku vuoasta. Nosta tarjoiluvadille. Levitä loppu karpalosose kakun pinnalle. Koristele esim. syötävillä kukilla ja karpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 283 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 27,2 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • karpaloita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search