Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marokkolaiset mausteiset lihapullat

Näiden lihapullien salaisuus piilee lempeissä mausteissa ja raikkaassa jogurtti-kermakastikkeessa. Lihapullat marokkolaisin maustein tarjoillaan suoraan pannulta leivän tai couscousin kanssa.

Marokkolaiset mausteiset lihapullat
Marokkolaiset mausteiset lihapullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lihapullat

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ tl kuminan siemeniä
  • 1 punasipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa paistamiseen
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Kastike

  • 1½ dl
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • ripaus suolaa
  • ½ dl tuoretta minttua
  • ½ dl (25 g) granaattiomenan siemeniä

Ohje

  1. Murenna jauheliha kulhoon. Paahda kuminansiemeniä hetki kuumalla kuivalla pannulla ja lisää siemenet jauhelihan joukkoon hienonnettujen sipulien ja muiden mausteiden kanssa. Lisää osa ruokakermasta, kananmuna ja korppujauhot. Sekoita taikinaksi. Pyörittele pulliksi.
  2. Paista lihapullat keskilämmöllä Oivariini rasvassa.
  3. Sekoita loppu ruokakerma, jogurtti, sitruunankuoriraaste sekä suola. Lisää kastike pannulle kun lihapullat ovat kypsiä. Pienennä lämpö ja anna kastikkeen nopeasti kuplahtaa. Ota pannu pois liedeltä ja viimeistele tuoreella mintulla sekä granaattiomenan siemenillä.
  4. Tarjoile leivän tai couscousin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal
Proteiini 10,1 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search