Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaHapankorppumuru
- 100 g hapankorppuja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 200 g matjessillifileetä
- 1-2 (150 g) punasipulia
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 2 keitettyä (10 min) kananmunaa
- 1 (50 g) punasipuli
- ½ dl tuoretta tilliä
- 0 kg herneenversoja
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa 1,5 litran vetoinen, pitkulainen vuoka tuorekelmulla. Kelmu tarttuu paremmin, jos vuoan kostuttaa kevyesti vedellä.
- Hienonna hapankorput esim. monitoimikoneessa. Lisää voisula. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
- Vaahdota kerma.
- Vatkaa tuorejuusto ja kermaviili tasaiseksi seokseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää silli ja sipuli.
- Kuumenna sitruunamehu liedellä pienessä kattilassa tai mikrossa kahvikupissa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne mehuun.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana silliseokseen samalla sekoittaen. Nostele tämän jälkeen kermavaahto joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan. Peitä. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavan päivään.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Poista kelmu.
- Koristele hienonnetuilla munilla, sipulilla ja tillillä.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
211 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
10,4 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,1 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
1,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- herneenversoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.