Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl kanelia
-
200 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl (220 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 1 dl ananasmurskaa
Kostutus
-
½ dl
Valio ananastäysmehuaValio ananastäysmehu on aamuhetkien virkistäjä, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Voit kokeilla myös:- ½ dl Valio omenatäysmehua
Kuorrutus
-
½ rasiaa (à 400 g)
Valio Oltermanni® levittyvää sulatejuustoaValio Oltermanni® levittyvä sulatejuusto on mieto koko perheen suosikki, jota on helppo sipaista leivälle. Valio…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
-
0 kg
mantelirouhettaVoit kokeilla myös:
- 0 kg pähkinärouhetta
- 0 kg paahdettuja mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Aloita porkkanakakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 30 cm:n, matalaan ja tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
- Paista porkkanakakkua 200 asteessa noin 30 min. Kumoa kypsä pohja hieman jäähtyneenä.
- Kostuta jäähtyneen porkkanakakun päällys ja reunat. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 274 kcalProteiini 5,8 gHiilihydraatti 33,9 gRasva 12,6 gTyydyttynyt rasva 7,1 gRavintokuitu 0,9 gSuola 0,9 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- mantelirouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.