Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.55
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2-3 (n. 1 kg) munakoisoa
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Tomaattikastike
- 2 (200 g) sipulia
- 5-6 valkosipulin kynttä
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 tlk (à 390-400 g) tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
1 prk (2 dl)
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 1 dl tuoretta basilikaa, persiljaa ja timjamia
Vuokaan
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Päälle ja väliin
-
1 pussi (150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
- 100 g parmesaania raastettuna
Jaa resepti
Ohje
- Aloita valmistamalla tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä.
- Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 30 min, kunnes kastike on sakeaa.
- Mausta tomaattikastike suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi kerma ja hienonnetut yrtit.
- Käsittele munakoisot kastikkeen kiehuessa. Pese ja kuivaa ne. Poista kannat ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Asettele munakoisoviipaleet työlaudan päälle ja ripottele niille karkeaa merisuolaa. Kun munakoisojen pinnalle on noussut nestepisaroita, huuhtele tai pyyhi neste sekä ylimääräinen suola pois. Kuivaa lopuksi munakoisojen pinta.
- Paista munakoisot voissa pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta viipaleet työlaudalle odottamaan.
- Voitele korkeareunainen uunivuoka (vetoisuus väh. 2 l). Lado vuoan pohjalle munakoisoviipaleita. Lisää päälle n. 1/3 tomaattikastikeesta ja 1/4 raastetusta juustosta.
- Tee vielä kaksi kerrosta kuten edellä.
- Asettele päällimmäiseksi kerros munakoisoa ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteesssa n. 15 min.
- Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
- Tarjoa lämpimänä kasvisruokana (6 annosta) tai liharuokien kasvislisäkkeenä (8 annosta).
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
102 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
3,7 g
Rasva
7,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.