Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Merimiespihvit

Merimiespihvi valmistetaan yksinkertaisista, maukkaista raaka-aineista. Tässä ohjeessa lihana käytetään hirven paistia ja herkullisuutta ruokaan tuo savunmakuinen Kippari ruokakerma.

Merimiespihvit
Merimiespihvit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ kg perunoita
  • 600 g hirven paistia
  • 1⅔ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 2-3  (300 g) sipulia
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 1 pullo (3,3 dl) olutta
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
  • 1 dl paistolientä
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Paistamiseen


Ohje

  1. Kuori perunat.
  2. Leikkaa liha n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa kahdessa erässä. Huuhdo pannu paiston jälkeen tilkalla vettä ja ota paistoliemi talteen. Mausta lihaviipaleet 1/2 teelusikallisella suolaa ja jauhetulla pippurilla. Paista viipaloidut sipulit.
  3. Leikkaa perunat viipaleiksi ja mausta lopulla (1 1/4 tl) suolalla.
  4. Lado korkeareunaiseen uunivuokaan (3 litraa) kerroksittain peruna- ja lihaviipaleita sekä sipulia, ripota väleihin kokonaiset pippurit. Yhdistä nesteet ja kaada vuokaan.
  5. Paista aluksi 225 asteessa 30 min. Alenna lämpö 175 asteeseen. Painele pintaa välillä lastalla, ettei pinta kuivu. Jatka paistamista n. 1 tunti kunnes ruoka on kypsää. Mikäli ruoka alkaa ruskistua liikaa, peitä se foliolla tai leivinpaperilla.
  6. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.
  7. Tarjoa lisänä puolukkasurvosta, maustekurkkuja ja porkkanaraastetta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 83 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 7,8 g
Rasva 2,5 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search