Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ kg perunoita
- 600 g hirven paistia
- 1⅔ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 2-3 (300 g) sipulia
- 10 kokonaista mustapippuria
- 1 pullo (3,3 dl) olutta
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
- 1 dl paistolientä
- ½ dl tuoretta persiljaa
Paistamiseen
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori perunat.
- Leikkaa liha n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa kahdessa erässä. Huuhdo pannu paiston jälkeen tilkalla vettä ja ota paistoliemi talteen. Mausta lihaviipaleet 1/2 teelusikallisella suolaa ja jauhetulla pippurilla. Paista viipaloidut sipulit.
- Leikkaa perunat viipaleiksi ja mausta lopulla (1 1/4 tl) suolalla.
- Lado korkeareunaiseen uunivuokaan (3 litraa) kerroksittain peruna- ja lihaviipaleita sekä sipulia, ripota väleihin kokonaiset pippurit. Yhdistä nesteet ja kaada vuokaan.
- Paista aluksi 225 asteessa 30 min. Alenna lämpö 175 asteeseen. Painele pintaa välillä lastalla, ettei pinta kuivu. Jatka paistamista n. 1 tunti kunnes ruoka on kypsää. Mikäli ruoka alkaa ruskistua liikaa, peitä se foliolla tai leivinpaperilla.
- Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.
- Tarjoa lisänä puolukkasurvosta, maustekurkkuja ja porkkanaraastetta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
83 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
7,8 g
Rasva
2,5 g
Tyydyttynyt rasva
0,8 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.