
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 9 lasagnelevyä
Jauhiskastike
- 1 (150 g) sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 250 g kypsiä tomaatteja
-
1 pkt (250 g)
Valio MiFU® jauhistaValio MiFU® jauhis on helppo ratkaisu pääruuanlaittoon. Valio MiFU® jauhis Original on miedosti maustettu ja…
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlk (à 500 g) tomaattipastakastiketta
- ½ dl vettä
- ½ tl suolaa
Juustokastike
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 rkl vehnäjauhoja
-
7 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- ½ tl muskottipähkinää
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
Paistamiseen ja voiteluun
-
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 9 lasagnelevyä
Jauhiskastike
- 1 (150 g) sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 250 g kypsiä tomaatteja
- 1 pkt (250 g) Valio MiFU® jauhista
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlk (à 500 g) tomaattipastakastiketta
- ½ dl vettä
- ½ tl suolaa
Juustokastike
- ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl Valio täysmaitoa
- 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta
- ½ tl muskottipähkinää
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
Paistamiseen ja voiteluun
- Valio Oivariini® juoksevaa
Jaa resepti
Ohje
Jauhiskastike
- Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi tomaatit.
- Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Lisää jauhis, ruskista. Mausta paprikalla.
- Lisää joukkoon tomaatit ja tomaattikastike. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta kastike ja mausta suolalla.
Juustokastike
- Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
- Lisää maito vähitellen ja sekoita esim. kierrevatkaimella tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta.
Lasagnen valmistus
- Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhiskastiketta, sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Painele kevyesti, että täyte tasoittuu levyjen alla. Toista seuraavat 2 kerrosta samalla tavalla ja kaada viimeisten lasagnelevyjen päälle vain juustokastiketta.
- Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 50 min tai kiertoilmaa käyttäen 40 min. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 15 min ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
135 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
9,8 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.