Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 9 lasagnelevyä
Jauhiskastike
- 1 (150 g) sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 250 g kypsiä tomaatteja
-
1 pkt (250 g)
Valio MiFU® jauhistaValio MiFU® jauhis on helppo ratkaisu pääruuanlaittoon. Valio MiFU® jauhis Original on miedosti maustettu ja…
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlk (à 500 g) tomaattipastakastiketta
- ½ dl vettä
- ½ tl suolaa
Juustokastike
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 rkl vehnäjauhoja
-
7 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- ½ tl muskottipähkinää
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
Paistamiseen ja voiteluun
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
Jauhiskastike
- Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi tomaatit.
- Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Lisää jauhis, ruskista. Mausta paprikalla.
- Lisää joukkoon tomaatit ja tomaattikastike. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta kastike ja mausta suolalla.
Juustokastike
- Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
- Lisää maito vähitellen ja sekoita esim. kierrevatkaimella tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta.
Lasagnen valmistus
- Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhiskastiketta, sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Painele kevyesti, että täyte tasoittuu levyjen alla. Toista seuraavat 2 kerrosta samalla tavalla ja kaada viimeisten lasagnelevyjen päälle vain juustokastiketta.
- Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 50 min tai kiertoilmaa käyttäen 40 min. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 15 min ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
135 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
9,8 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.