Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mifu jauhispizza

Jauhelihapizza muuntuu lihattomaksi käyttämällä Mifu jauhista! Jauhispizzan pohja on höystetty rukiiseksi ja punasipulin ja juustoraasteen kanssa on maukas pizza valmis. Päälle voi halutessaan lisätä tomaattia, ananasta tai herkkusieniä.

Mifu jauhispizza
Mifu jauhispizza

Ainesosat

pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½-2 dl ruisjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 250 g punasipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 pkt (250 g)
    Valio MiFU® jauhista Texmex
    Valio MiFU® jauhis on helppo ratkaisu pääruuanlaittoon. Valio MiFU® jauhis Original on miedosti maustettu ja…
    Valio MiFU® e250 g jauhis Texmex laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1½ pussia (à 150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 0 kg tomaattia, ananasta tai herkkusieniä

Paistamiseen


Ohje

  1. Lämmitä vesi kulhossa n. 42 asteiseksi. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää lopuksi Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Kohota lämpimässä liinan alla, n. ½ h.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele palloiksi. Kauli ne pizzapohjiksi, Ø 30 - 35 cm.
  5. Nosta pohjat leivinpaperin päälle uunipelleille. Kohota liinan alla 20 - 30 min. Valmista sillä aikaa täyte.
  6. Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipuli.
  7. Kuumenna rasva paistinpannussa. Paista hetki, kunnes sipulit hieman pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sipulit lautaselle.
  8. Lisää pannulle hieman rasvaa ja ruskista siinä jauhis. Yhdistä joukkoon sipulit.
  9. Levitä tomaattipyree pizzapohjille. Ripota päälle pizzamauste, puolet juustoraasteesta ja jauhis-sipuliseos. Lisää halutessasi myös tomaattia, ananaspaloja tai viipaloituja herkkusieniä.
  10. Lisää loput juustoraasteesta.
  11. Paista pizza kerrallaan 250 asteessa 12 min uunin keski- / yläosassa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 203 kcal
Proteiini 11,7 g
Hiilihydraatti 16,3 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • tomaattia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search