Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mifu-linssipata

Maukas linssipata intialaisittain tarjotaan joko keitetyn riisin tai naanleivän kanssa.

Mifu-linssipata
Mifu-linssipata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (250 g)
    Valio MiFU® suikaleita Paprika-chili
    Valio MiFU® suikaleet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rapea kullankeltainen paistopinta syntyy paistinpannulla jo kahdessa minuutissa,…
    Valio MiFU® e250 g suikale Paprika-chili laktoositon
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 tl garam masala -maustesekoitusta
  • 140 g (2 dl) punaisia linssejä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 5 dl vettä
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 (350 g) kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • 0 kg naan leipää tai riisiä

Ohje

  1. Valmista ruoka kannellisessa paistokasarissa. Paloittele Mifu suikaleet hieman pienemmiksi paloiksi ja ruskista ne ruokalusikallisessa rasvaa paistokasarissa. Siirrä Mifu lautaselle.
  2. Lisää pannulle 1 rkl rasvaa ja sinapinsiemenet, peitä kannella. Kuumenna voimakkaasti ja pidä kansi suljettuna. Kun siemenet alkavat poksahdella, pidä pannu liedellä, mutta ravistele / liikuttele pannua muutamia kertoja n. 30 s ajan. Siirrä pannu sivuun.
  3. Viipaloi sipulit, valkosipulin kynnet ja chili. Jos haluat ruoasta miedompaa, poista ensin chilin siemenet osin tai kokonaan. Lisää viipaloidut sipulit, chili, tomaattipyree ja garam masala pannuun sinapinsiementen joukkoon. Kuumenna ja paista hetki.
  4. Huuhtele linssit siivilässä. Lisää linssit, tomaattimurska, vesi, sitruunamehu ja suola, sekoita. Hauduta n. 15 min tai kunnes linssit ovat kypsiä.
  5. Lisää kesäkurpitsaraaste ja Mifu. Kuumenna. Viimeistele annos hienonnetulla korianterilla.
  6. Tarjoa naanleivän tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 71 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 6,1 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • naan leipää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search