Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mifu meksikonpata

Mausteisen pataruoan voi valmistaa myös kasviruokailijoille sopivaksi käyttämällä Mifu jauhista. Vaikka kyseessä on pataruoka, valmistuu tämä pata alle puolessa tunnissa kiireiseenkin arkipäivään.

Mifu meksikonpata
Mifu meksikonpata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 paprikaa, punainen ja vihreä
  • 200 g sipulia
  • 1 pkt (250 g)
    Valio MiFU® jauhista Texmex
    Valio MiFU® jauhis on helppo ratkaisu pääruuanlaittoon. Valio MiFU® jauhis Original on miedosti maustettu ja…
    Valio MiFU® e250 g jauhis Texmex laktoositon
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • ½-1 tl cayennepippuria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 1 tlk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja tai säilykekirsikkatomaatteja
  • 3 dl vettä
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 1 tlk (400/240 g) punaisia kidneypapuja
  • 100 g pakastemaissia
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • 0 kg limetin lohkoja

Ohje

  1. Paloittele paprikat ja hienonna sipulit.
  2. Paista paprikoita joitakin minuutteja Oivariini rasvassa padassa, isossa paistokasarissa tai kattilassa. Lisää Mifu ja sipuli. Paista, kunnes Mifu on kevyesti ruskistunut. Sekoita joukkoon mausteet.
  3. Lisää tomaattipyree ja tomaattisäilyke. Pilko tomaatit esim. paistolastalla 3 - 4 osaan. Mittaa vesi säilyketölkin kautta ja lisää joukkoon. Keitä 5 min.
  4. Lisää huuhdellut pavut ja maissi. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys tilkkaseen vettä. Valuta pataan samalla sekoittaen.
  5. Anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama min.
  6. Lisää hienonnettu yrtti. Tarkista maku.
  7. Tarjoa pata limelohkojen ja keitetyn riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 9,6 g
Rasva 2 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 4,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • limetin lohkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search