Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mille feuille

Mille feuille eli tuhatlehtinen on klassinen ranskalainen leivonnainen, jonka nimi juontuu leivoksen useista kerroksista ja lehtevästä taikinasta. Mille feuille kannattaa koota juuri ennen tarjoilua.

Mille feuille
Mille feuille

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 voitaikinalevyä
  • 0 kg kananmunaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl appelsiinin kuorta

Täyte

Pinnalle

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt. Sekoita muna, sokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Voitele voitaikinalevyt munaseoksella. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 min, kunnes levyt ovat kauttaaltaan kypsät.
  2. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Leikkaa voitaikinalevyt vaakasuoraan kahtia. Jaa tuorejuustotäyte molempien levyjen pohjaosien päälle. Asettele vadelmat vaahdon päälle.
  3. Nosta pohjat päällekkäin. Laita toinen kansiosista päällimmäiseksi. Sirottele pinnalle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 263 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 15,6 g
Rasva 20,4 g
Tyydyttynyt rasva 11,2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search