Mimmin lihapullat, ruskea kastike ja muusi
Valion ja Bella Tablen rakastettu mummoturnee matkaa ympäri Suomen kuullen ruoka- ja elämäntarinat sekä kirjaten ylös rakkaimmat reseptit. Tällä kertaa Bellat suuntasivat Turkuun, ihanan Mimmin luokse. Mimmin kokkikoulussa Bellat oppivat tekemään hänen koko suvun rakastetuimmat reseptit: lihapullat, ruskean kastikkeen, muusin ja siirappiporkkanat.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLihapullat
- ½ dl korppujauhoja
- 1⅔ rkl vettä
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 pieni sipuli
- 200 g naudan jauhelihaa
- 200 g sika-nauta jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ½ tl jauhettua maustepippuria
- 0,01 dl jauhettua valkopippuria
-
0 kg
Valio voita, paistamiseenKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Mimmin ruskea kastike
- ½ sipuli
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 0,01 dl valkopippuria
- 1 rkl ketsuppia
- 1 maustekurkkua, kuutioituna
Muusi
- 1 kg jauhoisia perunoita
-
2 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ripaus suolaa
Siirappiporkkanat
- 1 kg porkkanaa
- 1 tl suolaa
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl siirappia
Ohje
Lihapullat
- Mittaa kulhoon korppujauhot ja lisää vesi ja kerma. Anna turvota hetki. Hienonna sipuli ja kuullota voissa pannulla. Lisää sipulit kulhoon jauhelihan, kananmunan ja mausteiden kanssa ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi.
- Muotoile lihapullat ja paista pannulla voissa rapeaksi ja ruskeaksi.
Ruskea kastike
- Hienonna sipuli ja kuullota se pienessä määrässä voita. Siirrä kulhoon.
- Sulata voi pannussa. Lisää jauhot ja ruskista niitä keskilämmöllä, kunnes seos on ruskeaa (lasten hiekkalaatikon väristä). Kaada joukkoon vesi ja sekoita kunnes kastike on tasaista.
- Lisää sipulit ja kerma ja mausta ketsupilla, suolalla ja pippurilla. Kuutioi maustekurkku pieneksi ja lisää kastikkeseen. Anna porista muutaman minuutin ajan.
- Lisää lihapullat kastikkeeseen ja lämmitä.
Muusi
- Pese ja kuori perunat. Leikkaa pienemmät perunat puoliksi ja isommat neljään osaan. Keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada perunoiden vesi pois.
- Survo perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää lämmin maito ja voi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Siirappiporkkanat
- Pese porkkanat ja leikkaa pitkittäin puoliksi ja viipaloi. Keitä suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Siivilöi vesi pois ja lisää kattilaan voi ja siirappi ja sekoita.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- Valio voita
- suolaa
- mustapippuria
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.