Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Minttu-man­sik­kakakku

Minttu antaa mukavaa twistiä perinteiselle suklaan ja mansikan yhdistelmälle.

Minttu-mansikkakakku
Minttu-mansikkakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (175 g) Domino minttu -keksejä
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 8 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 7 dl (350 g) mansikoita
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 250 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2½ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Koristeeksi

  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 tl sokeria
  • 3 dl (150 g) mansikoita
  • 50 g minttusuklaata, esim. Marabou
  • 1 pkt (175 g) Domino minttu -keksejä
  • 50 g Valio voita

Täyte

  • 8 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 7 dl (350 g) mansikoita
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 250 g Valio maitorahkaa
  • 2½ dl Valio Keittiön kuohukermaa

Koristeeksi

  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 tl sokeria
  • 3 dl (150 g) mansikoita
  • 50 g minttusuklaata, esim. Marabou

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita keksimurskaan voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos kevyesti pohjalle.
  2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 min. Soseuta mansikat (myös pakastemansikat käyvät), lisää sokerit ja sekoita. Lisää maitorahka.
  3. Purista liivatelehdet kuiviksi. Sulata kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä hetken samalla sekoittaen.
  4. Yhdistä liivateseos mansikkasoseeseen. Lisää kerma vaahdotettuna. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja suklaalastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 24,2 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1