Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Moderni raparperipiiras

Alkukesän herkullisimmassa piirakassa maistuu raparperin hapokkuus ja vaniljan pehmeys. Piirakan hehkuvan punainen väri toimii kahvipöydän kaunistajana.

Moderni raparperipiiras
Moderni raparperipiiras

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rahkavoitaikina

  • 125 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 125 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Voiteluun

  • kananmunaa

Päälle

  • 500 g raparperia
  • 25 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vadelmaviinietikkaa
  • ½ tl kanelia
  • punaista elintarvikeväriä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Rahkavoitaikina

  • 125 g Valio voita
  • 125 g Valio maitorahkaa
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Voiteluun

  • kananmunaa

Päälle

  • 500 g raparperia
  • 25 g Valio voita
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vadelmaviinietikkaa
  • ½ tl kanelia
  • punaista elintarvikeväriä
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 1 dl Valio Keittiön vispikermaa

Ohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi, 5 mm paksuksi levyksi. Taita kolmeen osaan siten, että reunat taitetaan keskelle. Poista ylimääräiset jauhot kerrosten välistä. Kauli samaan tapaan vielä kaksi kertaa. Kauli n. 20 x 30 cm levyksi. Nosta leivinpaperille uunipellille. Pistele taikinan keskusta haarukalla. Voitele munalla.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min, kunnes taikina on kauniin ruskea ja kypsä.
  4. Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit n. 15 cm:n paloiksi. Sulata pannussa voi ja sokeri. Lisää etikka ja kaneli. Lisää raparperit ja keitä, kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta raparperit vieri viereen paistetun pohjan päälle.
  5. Keitä pannussa oleva seos siirapiksi. Värjää halutessasi pienellä määrällä elintarvikeväriä. Valuta puolet siirapista raparperien päälle.
  6. Laita tuorejuusto ja kerma kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita loppu raparperisiirappi vaahdon joukkoon kevyesti.
  7. Tarjoa vaahto lämpimän piirakan kanssa.

Vinkki

Voit käyttää piirakan pohjana myös valmista voitaikinaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 19,3 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1