
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Rahkavoitaikina
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
125 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2 rkl ruokokidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Voiteluun
- kananmunaa
Päälle
- 500 g raparperia
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vadelmaviinietikkaa
- ½ tl kanelia
- punaista elintarvikeväriä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Rahkavoitaikina
- 125 g Valio voita
- 125 g Valio maitorahkaa
- 2 rkl ruokokidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Voiteluun
- kananmunaa
Päälle
- 500 g raparperia
- 25 g Valio voita
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vadelmaviinietikkaa
- ½ tl kanelia
- punaista elintarvikeväriä
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi, 5 mm paksuksi levyksi. Taita kolmeen osaan siten, että reunat taitetaan keskelle. Poista ylimääräiset jauhot kerrosten välistä. Kauli samaan tapaan vielä kaksi kertaa. Kauli n. 20 x 30 cm levyksi. Nosta leivinpaperille uunipellille. Pistele taikinan keskusta haarukalla. Voitele munalla.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min, kunnes taikina on kauniin ruskea ja kypsä.
- Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit n. 15 cm:n paloiksi. Sulata pannussa voi ja sokeri. Lisää etikka ja kaneli. Lisää raparperit ja keitä, kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta raparperit vieri viereen paistetun pohjan päälle.
- Keitä pannussa oleva seos siirapiksi. Värjää halutessasi pienellä määrällä elintarvikeväriä. Valuta puolet siirapista raparperien päälle.
- Laita tuorejuusto ja kerma kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita loppu raparperisiirappi vaahdon joukkoon kevyesti.
- Tarjoa vaahto lämpimän piirakan kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
233 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
19,3 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- punaista elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.