
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Mokkabrownie
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 3 kananmunaa
- 2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
- ½ dl kaakaojauhetta, tummaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
Appelsiini-suklaavaahto
-
1 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust rahkaa suklaa-appelsiiniValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeluun
- tummaa suklaata, muutama pala
- 2-3 appelsiinia
Mokkabrownie
- 150 g Valio Eila® voita
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 3 kananmunaa
- 2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
- ½ dl kaakaojauhetta, tummaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
Appelsiini-suklaavaahto
- 1 prk (à 2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
- 1 prk (à 200 g) Valio Keittiön maust rahkaa suklaa-appelsiini
Koristeluun
- tummaa suklaata, muutama pala
- 2-3 appelsiinia
Jaa resepti
Ohje
Mokkabrownie
- Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen ja aseta uunivuokaan (n. 15 x 20 cm) valmiiksi leivinpaperi.
- Lisää kattilaan paloiteltu voi sekä suklaa ja sulata ne miedolla lämmöllä. Mittaa joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita, kunnes kiteet alkavat imeytyä massaan.
- Kaada massa leivontakulhoon ja vispaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää espresso-pikakahvijauhe, tumma kaakaojauhe sekä vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä sitä uunissa noin 15 minuuttia. Kypsennysaika voi vaihdella uunista riippuen, mutta pääasia on, ettet ylikypsennä brownieta. Se saa olla vielä reilusti pehmeää keskeltä, kun otat sen uunista pois.
Appelsiini-suklaavaahto
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maustettu rahka.
Koristelu
- Pilko suklaa rouheeksi. Leikkaa appelsiineista kuoret pois ja pilko ne pyöreiksi siivuiksi.
- Leikkaa hieman jäähtynyt mokkabrownie paloiksi ja aseta jokaisen palan päälle appelsiinisiivu. Viimeistele oma annos appelsiini-suklaavaahdolla ja suklaarouheella.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
361 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
32 g
Rasva
23,4 g
Tyydyttynyt rasva
12,9 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- tummaa suklaata
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.