Siirry sisältöön

Mokkabrownie appelsiini-suk­laa­vaahdolla

Valio Keittiön ja Emili Kumpuniemen arkiruokakerhossa kokataan jälleen! Mokkabrownie on klassikko, joka saa uutta twistiä ihanan raikkaasta appelsiini-suklaavaahdosta. Mokkabrowniesta riittää isommallekin porukalle, täydellinen jälkkäri!

Mokkabrownie appelsiini-suklaavaahdolla
Mokkabrownie appelsiini-suklaavaahdolla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mokkabrownie

  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
  • ½ dl kaakaojauhetta, tummaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja

Appelsiini-suk­laavaahto

Koristeluun

  • tummaa suklaata, muutama pala
  • 2-3 appelsiinia

Mokkabrownie

  • 150 g Valio Eila® voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
  • ½ dl kaakaojauhetta, tummaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja

Appelsiini-suk­laavaahto

  • 1 prk (à 2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
  • 1 prk (à 200 g) Valio Keittiön maust rahkaa suklaa-appelsiini

Koristeluun

  • tummaa suklaata, muutama pala
  • 2-3 appelsiinia

Ohje

Mokkabrownie

  1. Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen ja aseta uunivuokaan (n. 15 x 20 cm) valmiiksi leivinpaperi.
  2. Lisää kattilaan paloiteltu voi sekä suklaa ja sulata ne miedolla lämmöllä. Mittaa joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita, kunnes kiteet alkavat imeytyä massaan.
  3. Kaada massa leivontakulhoon ja vispaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää espresso-pikakahvijauhe, tumma kaakaojauhe sekä vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä sitä uunissa noin 15 minuuttia. Kypsennysaika voi vaihdella uunista riippuen, mutta pääasia on, ettet ylikypsennä brownieta. Se saa olla vielä reilusti pehmeää keskeltä, kun otat sen uunista pois.

Appelsiini-suk­laavaahto

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maustettu rahka.

Koristelu

  1. Pilko suklaa rouheeksi. Leikkaa appelsiineista kuoret pois ja pilko ne pyöreiksi siivuiksi.
  2. Leikkaa hieman jäähtynyt mokkabrownie paloiksi ja aseta jokaisen palan päälle appelsiinisiivu. Viimeistele oma annos appelsiini-suklaavaahdolla ja suklaarouheella.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 361 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 32 g
Rasva 23,4 g
Tyydyttynyt rasva 12,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1