Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta4 munan kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl korppujauhoja
Mokkakreemi
-
400 g
Valio Eila® voita huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1⅔ dl vettä
- 2 dl sokeria
- 3 rkl pikakahvijauhetta
Sitruunatäyte
- 2 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
- 2 rkl sokeria
- 1½ rkl sitruunamehua
Kostutus, kuorrutus ja koristelu
-
1 dl
Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaaValio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
- 2 pkt (à 250 g) sokerimassaa (ruskea), Sallinen
- 0 kg kaakaotomusokeria tai kaakaojauhetta
- 0 kg kahvipapumakeisia ja/tai cake lace -pitsiä
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota mokkakreemiin tuleva voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen.
- Kaada taikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35 min tai kunnes kypsä.
- Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Valmista seuraavaksi mokkakreemi. Leikkaa sitten kakku kolmeksi kerrokseksi sahalaitaisella veitsellä.
Mokkakreemi
- Kiehauta vesi kattilassa. Sulata joukkoon sokeri. Lisää pikakahvijauhe, kuumenna niin, että liemi nopeasti kuohahtaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Valuta jäähtynyt kahvi-sokeriliemi pienissä erissä voin joukkoon samalla koko ajan vaahdottaen. Kreemi saattaa muuttua rakeiseksi vaahdotuksen alkuvaiheessa, mutta jatka vaahdotusta 5 min, niin saat tasaisen, suussa sulavan ja sileän lopputuloksen.
- Laita puolet kreemistä sivuun kakun kuorrutusta varten.
Sitruunatäyte
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Laita tuorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista se vatkaimella.
- Kuumenna sitruunamehu esim. kahvikupissa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen valutetut liivatelehdet. Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen. Yhdistä joukkoon kermavaahto.
Kokoaminen, kuorrutus ja koristelu
- Levitä tai pursota kostutetun kakkupohjan päälle ensin kreemiä ja sitten puolet sitruunatäytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle. Kostuta ja täytä samalla tavoin. Laita kansilevy päälle. Kostuta.
- Tasoita kakun pinnat mokkakreemillä.
- Vaivaa sokerimassa pehmeäksi. Kauli kaakaotomusokeroidulla tai kaakaojauhotetulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
- Koristele kakku esim. kahvipapumakeisilla, syötävillä kukilla tai sugar lace -pitsikoristein.
Kakkupitsikoristelu
- Pitsikoristelutarvikkeita löydät leivontaan erikoistuneista liikkeistä. Koristeiden valmistusohjeet löytyvät pakkauksista.
- Katso myös: http://www.valio.fi/reseptit/blogi/kakkupitsi-cake-lace-somistaa-juhlakakun/
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
373 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
30,5 g
Rasva
25,6 g
Tyydyttynyt rasva
11,8 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kaakaotomusokeria
- kahvipapumakeisia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.