Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRahkavoitaikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Päälle
- 3 isoa (450 g) omenaa
- 5 (300 g) tuoretta luumua
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl fariinisokeria
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita rahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 t.
- Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 5 mm:n paksuinen suorakulmio. Taita taikina kolmeen osaan siten, että reunat käännetään keskelle. Käännä levy poikittain ja kauli uudestaan. Toista kolme kertaa.
- Kauli uunipellin kokoinen levy. Nosta leivinpaperille uunipellille. Pistele haarukalla.
- Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 225 asteessa 10 min.
- Pese hedelmät. Kuori omenat tarvittaessa. Halkaise ja poista omenan siemenkodat sekä luumujen kivet.
- Leikkaa hedelmät oikein ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleita lomittain pohjan päälle siten, että omena ja luumuviipaleet vuorottelevat.
- Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa muutama min. Lisää ripaus suolaa.
- Levitä karamellikastiketta hedelmäviipaleiden päälle esim. pullasudilla.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes piiras on kauniin värinen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
244 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
22,9 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.