
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni275°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
- 4 dl vettä
- 1½ tl suolaa
- 6 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 3 dl kokonaisia, esikeitettyjä ohrasuurimoita
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 (300 g) purjo
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- ½ tl suolaa
- 2 prk (à n. 200/150 g) savumuikkuja öljyssä
Voiteluun
-
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Taikina
- 4 dl vettä
- 1½ tl suolaa
- 6 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 25 g Valio voita
Täyte
- 3 dl kokonaisia, esikeitettyjä ohrasuurimoita
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 (300 g) purjo
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
- ½ tl suolaa
- 2 prk (à n. 200/150 g) savumuikkuja öljyssä
Voiteluun
- Valio voita
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin täyte: Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen suolalla maustetussa vedessä mukaan.
- Paista suikaloitu pekoni keskilämmöllä. Paista hienonnettu purjo pekonin rasvassa. Sekoita täytteen aineet muikkuja lukuunottamatta. Tarkista suola.
- Valuta muikuista öljy.
- Valmista taikina: Sekoita veteen suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot ja voisula käsin.
- Jaa taikina 30 osaan. Taputtele palat jauhoissa kakkaroiksi. Peitä kelmulla. Kauli ympyröiksi 3 - 4 kakkaraa kerrallaan, etteivät kuivu.
- Pane 1 - 2 muikkua ympyrän keskelle. Lisää kalan päälle n. 2 rkl täytettä. Nosta reunat keskelle ja nipistele leivonnaiset kiinni. Käännä taikinaa päistä hieman keskelle, että leivonnaisesta muodostuu pakettimainen ja kärjet eivät jää aivan teräviksi.
- Käännä saumapuoli alaspäin ja laita leivonnaiset pellille, jossa ei ole leivinpaperia
- Paista 275 asteessa n. 17 min.
- Voitele kypsät sukkulat sulatetulla voilla. Laita vuokaan. Levitä päälle leivinpaperi ja pari keittiöpyyhettä (+ patalappuja). Anna hautua pehmeiksi
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
192 kcal
Proteiini
8,8 g
Hiilihydraatti
23,1 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
3,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.