Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni275°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 4 dl vettä
- 1½ tl suolaa
- 6 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 3 dl kokonaisia, esikeitettyjä ohrasuurimoita
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 (300 g) purjo
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- ½ tl suolaa
- 2 prk (à n. 200/150 g) savumuikkuja öljyssä
Voiteluun
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin täyte: Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen suolalla maustetussa vedessä mukaan.
- Paista suikaloitu pekoni keskilämmöllä. Paista hienonnettu purjo pekonin rasvassa. Sekoita täytteen aineet muikkuja lukuunottamatta. Tarkista suola.
- Valuta muikuista öljy.
- Valmista taikina: Sekoita veteen suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot ja voisula käsin.
- Jaa taikina 30 osaan. Taputtele palat jauhoissa kakkaroiksi. Peitä kelmulla. Kauli ympyröiksi 3 - 4 kakkaraa kerrallaan, etteivät kuivu.
- Pane 1 - 2 muikkua ympyrän keskelle. Lisää kalan päälle n. 2 rkl täytettä. Nosta reunat keskelle ja nipistele leivonnaiset kiinni. Käännä taikinaa päistä hieman keskelle, että leivonnaisesta muodostuu pakettimainen ja kärjet eivät jää aivan teräviksi.
- Käännä saumapuoli alaspäin ja laita leivonnaiset pellille, jossa ei ole leivinpaperia
- Paista 275 asteessa n. 17 min.
- Voitele kypsät sukkulat sulatetulla voilla. Laita vuokaan. Levitä päälle leivinpaperi ja pari keittiöpyyhettä (+ patalappuja). Anna hautua pehmeiksi
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
192 kcal
Proteiini
8,8 g
Hiilihydraatti
23,1 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
3,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.