
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3 dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl leivinjauhetta
-
0,8 rasia (0,75 rs (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 varsi raparperia
- 2 tl ruokosokeria
- 5 cm inkivääriä
Viimeistelyyn
- kanelia
- ruokosokeria
- 4 mintunlehtiä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 150 g Valio normaalisuolaista voita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,8 rasia (0,75 rs (à 200 g) Valio Keittiön mascarponea
- ½ prk (à 200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 varsi raparperia
- 2 tl ruokosokeria
- 5 cm inkivääriä
Viimeistelyyn
- kanelia
- ruokosokeria
- 4 mintunlehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
- Tee piirakkataikina. Siivilöi kulhoon jauhot, voi ja leivinjauhe. Sekoita käsin sileäksi taikinaksi.
- Voitele tartalettivuoat voilla. Asettele taikina vuokiin, peitä foliolla johon olet pistellyt reikiä ja laita uuniin 15 minuutiksi. Kun piirakkapohjat ovat kypsät, ota uunista ja irrota varovasti vuoista. Anna piirakkapohjien jäähtyä hetken.
- Laita kulhoon mascarpone, kermaviili, vaniljasokeri ja kaneli. Vatkaa massa kuohkeaksi.
- Kuori raparperi ja leikkaa viipaleiksi. Keitä raparperia sokerilla maustetussa vedessä inkiväärin kanssa, kunnes raparperi on pehmeää. Kun raparperi on kypsää, poimi inkivääri pois ja sekoita raparperi mascarpone-kermaviilimassaan.
- Lusikoi massa piirakkapohjille. Asettele massan päälle kauniisti raparperin viipaleita, kanelia ja ruokosokeria.
- Sulata ruokosokeri toholla ja koristele annokset mintunlehdillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
16 g
Rasva
15,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kanelia
- ruokosokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.