Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
3 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ pkt (25 g) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1½ dl ruisleseitä
- 5½ dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 keitettyä (8 min) kananmunaa
- ½-1 (200 g) purjoa
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 3 rkl kapriksia
- 1 rasia (125/81 g) anjovisfileitä
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 kananmunaa
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri. Lisää puuhaarukalla sekoittaen ruisleseet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen.
- Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunipannulle. Taikina saa nousta reilusti myös uunipannun reunoille. Anna kohota liinan alla.
- Keitä munat. Kuullota hienonnettu purjo voissa. Mausta. Kuori ja hienonna munat. Lisää purjon sekaan.
- Levitä hieman jäähtynyt purjo-munaseos, kaprikset ja neljään osaan leikatut anjovisfileet kohonneelle taikinalevylle. Kaada päälle ruokakerma-maito-munaseos. Ripota päälle juustoraaste.
- Paista 200 asteessa 22 - 25 min tai kunnes piirakka on kypsää
KIRJOLOHIPIIRAKKA
- Korvaa anjovikset 300 g:lla kirjolohisuikaleita. Paista ne purjon kanssa pannulla. Tarkista mausteiden riittävyys. Kirjolohipiirakkaan riittää neljä keitettyä munaa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
194 kcal
Proteiini
9,5 g
Hiilihydraatti
16,9 g
Rasva
9,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.