Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.58
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 munakoisoa
Jauhelihakastike
- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 2 (200 g) sipulia
- 4-5 valkosipulin kynttä
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 0 kg mustapippuria myllystä
Juustokastike
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl vehnäjauhoja
-
6 dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
-
200 g (4 dl)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
- ½ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Voiteluun
-
1-2 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pinnalle
-
50 g (1 dl)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Jaa resepti
Ohje
- Viipaloi munakoisot ohuelti. Asettele viipaleet keittiöpyyhkeen päälle ja ripottele niille reilusti suolaa. Anna itkeä 15 - 30 min ja puristele sen jälkeen kuivaksi. Toista tarvittaessa toiselle puolelle.
- Paista viipaleet pannulla voissa tai öljyssä, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Jauhelihakastike
- Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
- Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutio ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä.
Juustokastike
- Kuumenna voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
- Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
Lasagnen valmistus
- Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle munakoisolevyjä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
- Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
- Kypsennä 175 asteessa n. 1 h. Anna vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
99 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
4 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.