
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 munakoisoa
Jauhelihakastike
- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 2 (200 g) sipulia
- 4-5 valkosipulinkynttä
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- mustapippuria myllystä
Juustokastike
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl vehnäjauhoja
-
6 dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
-
200 g (4 dl)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Voiteluun
-
1-2 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pinnalle
-
50 g (1 dl)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
- 2 munakoisoa
Jauhelihakastike
- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 2 (200 g) sipulia
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 15 g Valio voita
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- mustapippuria myllystä
Juustokastike
- 50 g Valio voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 6 dl Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
- 200 g (4 dl) Valio pizzajuusto raastetta
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Voiteluun
- 1-2 rkl (15 g) Valio voita
Pinnalle
- 50 g (1 dl) Valio pizzajuusto raastetta
Jaa resepti
Ohje
- Viipaloi munakoisot ohuelti. Asettele viipaleet keittiöpyyhkeen päälle ja ripottele niille reilusti suolaa. Anna itkeä 15 - 30 min ja puristele sen jälkeen kuivaksi. Toista tarvittaessa toiselle puolelle.
- Paista viipaleet pannulla voissa tai öljyssä, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Jauhelihakastike
- Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
- Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutio ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä.
Juustokastike
- Kuumenna voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
- Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
Lasagnen valmistus
- Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle munakoisolevyjä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
- Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
- Kypsennä 175 asteessa n. 1 h. Anna vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
99 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
4 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.