
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Munkkitaikina
- 50 g hiivaa
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- n. 1 kg (16 dl) vehnäjauhoja
-
1½-2 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voit kokeilla myös:-
150 g Valio voita
-
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- hienoa sokeria
Munkkitaikina
- 50 g hiivaa
- 5 dl Valio maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- n. 1 kg (16 dl) vehnäjauhoja
- 1½-2 dl Valio Oivariini® juoksevaa
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- hienoa sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Katso video, kuinka munkit valmistetaan:
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita munkkitaikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä Oivariini tai pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pikkupullia, tee halutessasi pullien keskelle reikä. Rinkilät kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin kuin pyöreät munkit. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
- Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
47,5 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- hienoa sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.