
Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni250°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annos, n. 650 g
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 200 g Valio voita
- 1 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
Jaa resepti
Ohje
- Taikinasta tulee n. 60 pikkuleipää tai 2 piirakkapohjaa (à ø 22 cm).
- Jos valmistat pikkuleipiä, lisää vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhetta ja halutessasi 1/4 dl sokeria. Perusmassasta saadaan makuaineita lisäämällä erilaisia pikkuleipiä. Piirakkapohjaan et tarvitse leivinjauhetta.
- Nypi voi, sokeri, suola ja vehnäjauhot (+ leivinjauhe) kulhossa. Lisää muna. Huoneenlämpöisen voin voit myös ensin vaahdottaa sokerin kanssa ja lisätä sitten muut raaka-aineet.
- Käyttäessäsi taikinan piirakkapohjaan, voit taputella sen piirakkavuokaan heti sen valmistuttua. Jos teet viipaloitavia pikkuleipiä, laita taikina hetkeksi kylmään, jolloin taikina on helpompi muotoilla tangoksi ja viipaloida.
- Murotaikinan paisto-ohje riippuu taikinan käyttötavasta. Pikkuleivät paistetaan uunin yläosassa 225 - 250 asteessa. Piirakkapohjan voi joko esipaistaa ennen täyteen lisäämistä tai kypsentää täytteen kanssa uunin ala-/keskiosassa 200 asteen lämpötilassa. Paistoaika riippuu paistettavan taikinamassan paksuudesta ja piirakoiden kohdalla lisäksi täytteen määrästä ja vuoan materiaalista. Paisto-ohjeet on annettu tasalämpöä käyttäen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
453 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
48,8 g
Rasva
25,3 g
Tyydyttynyt rasva
14,3 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.