Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni250°C
Arvostele
4.83
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annos, n. 650 g
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
Jaa resepti
Ohje
- Taikinasta tulee n. 60 pikkuleipää tai 2 piirakkapohjaa (à ø 22 cm).
- Jos valmistat pikkuleipiä, lisää vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhetta ja halutessasi 1/4 dl sokeria. Perusmassasta saadaan makuaineita lisäämällä erilaisia pikkuleipiä. Piirakkapohjaan et tarvitse leivinjauhetta.
- Nypi voi, sokeri, suola ja vehnäjauhot (+ leivinjauhe) kulhossa. Lisää muna. Huoneenlämpöisen voin voit myös ensin vaahdottaa sokerin kanssa ja lisätä sitten muut raaka-aineet.
- Käyttäessäsi taikinan piirakkapohjaan, voit taputella sen piirakkavuokaan heti sen valmistuttua. Jos teet viipaloitavia pikkuleipiä, laita taikina hetkeksi kylmään, jolloin taikina on helpompi muotoilla tangoksi ja viipaloida.
- Murotaikinan paisto-ohje riippuu taikinan käyttötavasta. Pikkuleivät paistetaan uunin yläosassa 225 - 250 asteessa. Piirakkapohjan voi joko esipaistaa ennen täyteen lisäämistä tai kypsentää täytteen kanssa uunin ala-/keskiosassa 200 asteen lämpötilassa. Paistoaika riippuu paistettavan taikinamassan paksuudesta ja piirakoiden kohdalla lisäksi täytteen määrästä ja vuoan materiaalista. Paisto-ohjeet on annettu tasalämpöä käyttäen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
453 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
48,8 g
Rasva
25,3 g
Tyydyttynyt rasva
14,3 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.