Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 100 g mustaherukoita
- 2 tl perunajauhoja
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Kuutioi jääkaappikylmä voi kulhoon. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
- Lisää murun joukkoon tuorejuusto. Sekoita taikina tasaiseksi. Mikäli taikina jää tarttuvaksi, lisää hiukan (n. 1/2 dl) vehnäjauhoja. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1/2 h.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa 12 osaan (10 x 10 cm).
Täyte
- Jaa tuorejuusto taikinaneliöiden keskelle. Painele tuorejuuston päälle perunajauhotetut mustaherukat.
- Sulje pasteijat kolmioiksi: Kasta neliöiden reunat kananmunalla ja taita vastakkaiset kulmat yhteen. Painele reunat napakasti.
- Voitele pasteijat munalla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min.
- Tarjoa jäähtyneenä kahvin tai teen kanssa. Pasteijat voi pakastaa.
KORISTELUVINKKI
- Voit koristella pasteijat esim. kuivatuilla granaattiomenan siemenillä tai marjoilla. Painele siemenet juuri uunista tulleiden, kuumien pasteijoiden pinnalle. Anna jäähtyä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
343 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
29 g
Rasva
22,1 g
Tyydyttynyt rasva
12,6 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.