Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustatorvi­sie­ni­cap­puccino

Mustatorvisieni on melko harvinainen ja hienostuneen makuinen sieni. Siksi se sopiikin hyvin juhla-aterioille. Tarjoa sienicappuccino aterian alkuruokana tai kevyenä lounaana.

Mustatorvisienicappuccino
Mustatorvisienicappuccino

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl (250 g) hienonnettuja, tuoreita mustatorvisieniä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 100 g juuriselleriä tai palsternakkaa
  • 4 jauhoista perunaa (keskikokoista)
  • 5 dl vettä
  • 3 kana- tai kasvisliemikuutiota
  • 4 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • suolaa ja/tai soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä

Päälle

  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1-2 tl piparjuuriraastetta
  • ½-1 rkl Dijon-sinappia
  • 5 dl (250 g) hienonnettuja, tuoreita mustatorvisieniä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 100 g juuriselleriä tai palsternakkaa
  • 4 jauhoista perunaa (keskikokoista)
  • 5 dl vettä
  • 3 kana- tai kasvisliemikuutiota
  • 4 dl Valio maitoa
  • 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • suolaa ja/tai soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä

Päälle

  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1-2 tl piparjuuriraastetta
  • ½-1 rkl Dijon-sinappia

Ohje

  1. Paista hienonnettuja sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut.
  2. Kuori ja paloittele selleri tai palsternakka sekä perunat. Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna ja lisää liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  3. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos. Soseuta. Lisää maito ja kerma. Kuumenna ja tarkista maku.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta ja lisää keiton päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 6,7 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1