Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikka-rahkapiiras

Mustikkainen rahkapiiras on herkullinen kahvipöydän tarjottava eikä lainkaan vaikea valmistaa.

Mustikka-rahkapiiras
Mustikka-rahkapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1¼ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte


Ohje

  1. Aloita piiraan valmistaminen vatkaamalla keskenään Oivariini, sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä taikinapohjalle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää päälle rahka-munaseos.
  3. Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes piiras on kypsä.
  4. Tarjoa piiras täysin jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 257 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 30,6 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search