Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikkajuusto

Luomujogurtista ja mustikoista valmistuu pehmeänmakuista mustikkajuustoa, jota voi nauttia aamiaisella tai välipalana.

Mustikkajuusto
Mustikkajuusto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l
    Valio Luomu™ luonnonjogurttia
    Valio Luomu™ luonnonjogurtti valmistetaan luomumaidosta perinteiseen tapaan hapattamalla ilman lisäaineita. Lempeän makuinen ja pehmeän täyteläinen…
    Valio Luomu™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl (30 g) kuivattuja mustikoita

Ohje

  1. Mausta jogurtti sokerilla, sekoita joukkoon myös mustikat
  2. Kaada seos kostealla sideharsolla vuorattuun siivilään tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen. Nosta jääkaappiin. Anna heran valua pois n. 4 tuntia tai yli yön.
  3. Kumoa lautaselle tai pieneen kulhoon.
  4. Tarjoa paahtoleivällä, kekseillä, bagelien täytteenä joko aamiaisella, välipalana tai buffetpöydässä.

Vinkki

Käytä valunut hera sämpylätaikinaan.

Voit käyttää myös muita kuivattuja marjoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 65 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 5,9 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search