Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 4 dl (240 g) mustikoita
Muruseos
- 1 dl cashewpähkinöitä, tai kuorellisia manteleita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Tarjoiluun
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
Jaa resepti
Ohje
Muruseos
- Aloita muruseoksen valmistuksesta.
- Hienonna cashewpähkinät tai mantelit rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
- Paahda rouhe (tai kaura-ruishiutaleet) vaaleanruskeiksi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
- Lisää sokerit, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.
Taikina
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä Oivariini ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
- Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
- Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Jos käytät jäisiä pakastemustikoita, kypsennysaika on n. 47 min.
- Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kanssa sellaisenaan tai kevyesti vaahdotettuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
34,3 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.