
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 100 g mustikkaa
Voiteluun
- kananmunaa
- 25 g hiivaa
- 2½ dl Valio maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 75 g Valio voita
Täyte
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 100 g mustikkaa
Voiteluun
- kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina. Jaa taikina 3 osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.
- Nosta yksi levyistä leivinpaperille. Levitä puolet tuorejuustosta levyn pintaan. Ripottele päälle tuoreet tai kohmeiset mustikat.
- Nosta päälle toinen pullalevy ja tee kuten edellä. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi.
- Leikkaa veitsellä kakkuun 10 sektoria, jätä keskusta leikkaamatta.
- Ota kiinni kahden vierekkäisen sektorin ulkoreunasta ja kierrä vastakkaisiin suuntiin.
- Kierrä samalla tavalla kaikki sektorit. Pullan keskustaan muodostuu viisisakarainen tähti. Voitele munalla. Nosta uunipellille ja kohota n. 15 min.
- Paista pulla uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.




Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
269 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
39 g
Rasva
8,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.