Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikkapiirakka pellillinen

Mehevä mustikkatäyte pehmeän piirakkapohjan ja rapean muruseoksen välissä. Loppukesän sato on tässä piirakassa parhaimmillaan.

Mustikkapiirakka pellillinen
Mustikkapiirakka pellillinen

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Muruseos

  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Taikina

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (400 g)
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Pinnalle

  • 400 g mustikoita
  • 2 tl perunajauhoja

Tarjoiluun

Muruseos

  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa

Taikina

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (400 g) Valio turkkilaista luomujogurttia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Pinnalle

  • 400 g mustikoita
  • 2 tl perunajauhoja

Tarjoiluun

  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Valmista ensin piirakan pinnalle tuleva muruseos. Sekoita ainekset, nosta sivuun.
  2. Valmista taikina: Yhdistä sokeri, Oivariini, munat ja jogurtti. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipellille (n. 28 x 35 cm).
  4. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja levitä mustikat taikinan päälle.
  5. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 272 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 36 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1