Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Muurikkaletut maitojauheesta

Lettutaikina valmistuu mökillä myös maitojauheesta. Sekoita taikinan aineet keskenään, lämmitä muurikka ja valmistaudu herkuttelemaan. Oivariini juoksevaa helpottaa lettujen paistamista. 

Muurikkaletut maitojauheesta
Muurikkaletut maitojauheesta

Ainesosat

lettua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Paistamiseen


Ohje

  1. Vatkaa 4 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet seoksena. Lisää loppu vesi. Anna turvota n. 10 min.
  2. Paista Oivariini rasvassa kuumalla muurinpohja- tai paistinpannulla isoja lettuja. Tarjoa tuoreiden marjojen, hillon tai sokerin kanssa.

Vinkki

Korvaa osa vehnäjauhoista halutessasi ohrajauhoilla.

Tarjoa vaahdotetun Valio Eila® Laktoositon vispikerman ja sokeroitujen mansikoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 124 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search