Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Myskikurpitsakeitto

Tämä samettisen pehmeä keitto sopii loistavasti syysiltoihin. Chili, inkivääri ja sitruunaruoho antavat keitolle yllättävää potkua.

Myskikurpitsakeitto
Myskikurpitsakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ kg
    myskikurpitsaa
    Voit kokeilla myös:
    • 1½ kg talvikurpitsaa
  • 1-2  (150 g) sipulia
  • 10 cm pala sitruunaruohoa
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 pala (25 g) inkivääriä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele kurpitsa isohkoiksi kuutioiksi.
  2. Hienonna sipuli, sitruunaruoho, chili ja inkivääri karkeasti.
  3. Kuumenna Oivariini isossa (3 - 4 l:n) kattilassa. Lisää kurpitsa, sipuli, sitruunaruoho, chili ja inkivääri. Kuullota kevyesti.
  4. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes kurpitsa on kypsää. Sekoittele välillä.
  5. Ota kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  6. Kuumenna keitto kattilassa. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää crème fraîche.
  7. Tarjoa alku- tai pääruokana.

Vinkki

Voit ripotella keiton pinnalle paahdettuja kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 39 kcal
Proteiini 0,7 g
Hiilihydraatti 2,5 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search