Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nakki-juustomunakas

Munakas on nopeaa ja täyttävää pikaruokaa, jota voi varioida haluamakseen kotoa löytyvien raaka-aineiden mukaan. Nakki-juustomunakas on täyteläinen ruoka, joka sopii nautittavaksi mihin aikaan tahansa.

Nakki-juustomunakas
Nakki-juustomunakas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g kuorettomia nakkeja
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2-3  kesäsipulia
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ripaus valko- tai mustapippuria
  • ½ prk (à 180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Pinnalle

  • ½ dl (10 g) kesäsipulin varsia tai ruohosipulia
  • 10 kirsikkatomaatteja
  • 0 kg basilikaa tai rucolaa

Ohje

  1. Aloita munakkaan valmistaminen viipaloimalla pannulle nakit. Paista niitä rasvassa, kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää hienonnetut sipulit. Alenna lämpöä ja paista kunnes sipulit pehmiävät.
  2. Lisää pannulle kevyesti vatkattu, pippurilla maustettu muna-maitoseos. Nostele varoen sieltä täältä puuhaarukalla, jotta munakasseosta valuu nakki-sipuliseoksen alle. Murenna päälle valutettu salaattijuusto. Peitä kannella. Paista keskilämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea.
  3. Valmiin munakkaan tulisi olla kiinteä, mutta pehmeän mehukas ja pinnalta kiiltävä. Ripottele munakkaan pinnalle hienonnettua sipulinvarsia, tomaattia ja basilikaa.
  4. Tarjoa munakas lämpimänä esim. lounaalla tai kylmänä alku- tai välipalana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 126 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valko-
  • basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search