Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nakki-peru­na­salaatti

Ruokaisa nakki-perunasalaatti tuo herkullista vaihtelua vappuun ja kesän tarjoiluihin. Sinappinen jogurtti-majoneesikastike ja paistetut vegenakit tekevät perunasalaatista täyttävän herkun, joka sopii niin juhlapöytään kuin rentoihin kesähetkiin.

Nakki-perunasalaatti
Nakki-perunasalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg varhaisperunoita
  • 2 maustekurkkua
  • 4 vartta kevätsipulia
  • 1 pkt (220 g)
    Uusi kotimainen ja herkullinen Gold&Green® Vegenakki Frankfurter on täydellinen valinta kesän grillihetkiin ja hodareihin! Tämä…
    Gold&Green® Vegenakki 220 g Frankfurter
  • 1 tl rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa

Kastike

  • ½ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ dl majoneesia
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 kg varhaisperunoita
  • 2 maustekurkkua
  • 4 vartta kevätsipulia
  • 1 pkt (220 g) Gold&Green® Frankfurter vegenakkia
  • 1 tl rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa

Kastike

  • ½ dl Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
  • ½ dl majoneesia
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

Ohje

  1. Keitä pestyt perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Kuori jäähtyneet perunat ja kuutioi tai viipaloi ne.
  2. Perunoiden keittyessä hienonna maustekurkku ja kevätsipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Viipaloi vegenakit ja paista kypsiksi öljyssä pannulla.
  4. Yhdistä kulhossa perunat, vegenakit, maustekurkut ja kevätsipuli. Sekoita joukkoon kastike ja mausta suolalla. Siirrä tarjoiluvadille.

Vinkki

Saat perunasalaatista vegaanisen, kun käytät vegaanista majoneesia ja kasvipohjaista gurttia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 121 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 11,6 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,6 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1