Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
nakkimuumiota
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRahkavoitaikina
-
125 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 2 pkt (à 280 g) nakkeja
- 1 kananmuna
- 40 kokonaisia neilikoita
Jaa resepti
Ohje
Rahkavoitaikina
- Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa 1 h.
- Kauli rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
- Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikinasta tulee lehtevä.
Nakkipiilo Halloweeniksi
- Käsittele taikina kahdessa osassa, jolloin käsittely on helpompaa. Kauli taikina ohueksi (n. 3 mm) levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa levystä pitkiä ja ohuita suikaleita.
- Kierittele taikinasuikaleita nakkien ympärille. Jätä kasvot paljaaksi. Nosta leivinpaperille uunipellille.
- Voitele kanamunalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min.
- Lisää halutessasi muumioiden silmiksi esim. kokonaiset neilikat. Muista poistaa ne ennen syöntiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
269 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatti
10,5 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.