
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
nakkimuumiota
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Rahkavoitaikina
-
125 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 2 pkt (à 280 g) nakkeja
- 1 kananmuna
- 40 kokonaisia neilikoita
Rahkavoitaikina
- 125 g Valio maitorahkaa
- 125 g Valio voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 2 pkt (à 280 g) nakkeja
- 1 kananmuna
- 40 kokonaisia neilikoita
Jaa resepti
Ohje
Rahkavoitaikina
- Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa 1 h.
- Kauli rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
- Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikinasta tulee lehtevä.
Nakkipiilo Halloweeniksi
- Käsittele taikina kahdessa osassa, jolloin käsittely on helpompaa. Kauli taikina ohueksi (n. 3 mm) levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa levystä pitkiä ja ohuita suikaleita.
- Kierittele taikinasuikaleita nakkien ympärille. Jätä kasvot paljaaksi. Nosta leivinpaperille uunipellille.
- Voitele kanamunalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min.
- Lisää halutessasi muumioiden silmiksi esim. kokonaiset neilikat. Muista poistaa ne ennen syöntiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
269 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatti
10,5 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.