Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nakkipiilo

Nakkipiilot ovat lasten suosikkeja ja maistuvat lastenjuhlissa. Tee perinteisiä nakkipiiloja tai hauskoja muumionakkeja lasten halloween-juhliin!

Nakkipiilo
Nakkipiilo

Ainesosat

nakkimuumiota

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rahkavoitaikina

  • 125 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 2 pkt (à 280 g) nakkeja
  • 1 kananmuna
  • 40  kokonaisia neilikoita

Ohje

Rahkavoitaikina

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa 1 h.
  3. Kauli rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
  4. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikinasta tulee lehtevä.

Nakkipiilo Halloweeniksi

  1. Käsittele taikina kahdessa osassa, jolloin käsittely on helpompaa. Kauli taikina ohueksi (n. 3 mm) levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa levystä pitkiä ja ohuita suikaleita.
  2. Kierittele taikinasuikaleita nakkien ympärille. Jätä kasvot paljaaksi. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  3. Voitele kanamunalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min.
  4. Lisää halutessasi muumioiden silmiksi esim. kokonaiset neilikat. Muista poistaa ne ennen syöntiä.

Vinkki

Leikkaa halutessasi nakille kädet ja jalat: Halkaise nakin alaosa n. 3 cm:n matkalta jaloiksi. Viillä kädet kyljistä varoen, jotta nakki pysyy ehjänä.

Voit myös tehdä ohjeella perinteisen nakkipiilon, tällöin taikina riittää n. 10:lle nakille. Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa levystä n. 8 x 8 cm:n kokoisia paloja. Kieritä taikinapalat nakkien ympärille. Nipistä taikinan päät yhteen. Paista kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 269 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatti 10,5 g
Rasva 20,8 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search