Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Napolilainen valkosipuli-chilipizza

Napolilaisissa pizzoissa herkullisen aromikas ja sitkeä pohja saa päälleen yksinkertaiset, mutta tarkoin harkitut täytteet. Valkosipuli-chilipizzassa ei ole mitään ylimääräistä, mutta se todella saa veden kielelle.

Napolilainen valkosipuli-chilipizza
Napolilainen valkosipuli-chilipizza

Ainesosat

pyöreää pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • n. 9½ dl (625 g) 00-jauhoja
  • 3¾ dl kylmää vettä
  • 3½ tl suolaa
  • 0 kg murunen hiivaa

Täytteet

  • 1 tlk (400 g) pizzakastiketta, esim. Mutti
  • 1 pussi (350 g)
    Valio mozzarella-fontal juustomurua
    Valio mozzarella-fontal juustomuru – parhaisiin pizzoihin, intohimoisille pizzanpaistajille! Juusto kruunaa pizzan ja sitoo maut herkullisesti…
    Valio mozzarella-fontal e350 g juustomuru
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ripaus kuivattua chiliä
  • 0 kg oliiviöljyä
  • 0 kg lehtipersiljaa

Ohje

  1. Käytä napolilaiseen pizzaan vehnäjauhojen sijaan 00-jauhoja, joiden jauhatusaste on hienoin mahdollinen. 00-jauhoja löydät hyvinvarustelluista ruokakaupoista.
  2. Mittaa vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
  3. Lisää 125 g (n. 1 ½ - 2 dl) jauhoista hiivan ja veden sekaan, sekoita kunnes jauhot ovat kastuneet.
  4. Lisää suola koko ajan taikinaa käsin tai koneella sekoittaen.
  5. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa 15 min koneella tai 20 min käsin, kunnes taikina on kiinteä ja tasaisen sileä.
  6. Siirrä taikina suljettavaan kohotusastiaan. Kohota taikinaa n. 8 h vedottomassa 21-asteisessa (huoneenlämpö) paikassa.
  7. Kumoa taikina tasaiselle alustalle ja jaa neljään osaan. Pyöritä paloista tasaisia taikinapalloja, huomioi ettei pohjaan jää kraateria.
  8. Siirrä pallot säilytyslaatikkoon tai pellille ja peitä kelmulla. Anna kohota 2 h.
  9. Työstä taikinapallot pizzapohjiksi käsin jauhotetulla pöydällä, jätä reunat hivenen paksummiksi.
  10. Kerrostele tomaattikastike, juustoraaste, valkosipuli ja chili pizzojen päälle.
  11. Aito napolilainen pizza paistetaan 450-asteisessa avotuliuunissa vain minuutin ajan. Kotiuunissa paista pizza tasalämmöllä esikuumennetun pellin päällä vähintään 250 asteessa n. 7 - 8 minuuttia. Voit käyttää grillivastuksia voimistamaan lämpöä uunin yläosasta.
  12. Viimeistele laadukkaalla oliiviöljyllä ja lehtipersiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 213 kcal
Proteiini 9,4 g
Hiilihydraatti 27,8 g
Rasva 6,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 1,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • murunen hiivaa
  • kuivattua chiliä
  • oliiviöljyä
  • lehtipersiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search