Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Naurisleivät

Juurekset soveltuvat leipätaikinoiden aineksiksi. Nauris antaa keitettynä ja soseutettuna makua leipään. Kerralla kannattaa valmistaa useampi leipä, josta osan voi pistää halutessaan heti pakastimeen.

Naurisleivät
Naurisleivät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naurista
  • 2 dl keitinvettä
  • 2½ dl
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • ½ dl vettä
  • 5 dl ohrajauhoja
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 dl
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l

Tarjoiluun

  • Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • Salaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
    Valio Salaneuvos® e350 g
  • 1 kg naurista
  • 2 dl keitinvettä
  • 2½ dl Valio piimää
  • 100 g Valio voita
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • ½ dl vettä
  • 5 dl ohrajauhoja
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 dl Valio piimää

Tarjoiluun

  • Valio voita
  • Valio Salaneuvos® juustoa

Ohje

  1. Kuori ja paloittele nauriit. Laita kattilaan. Kaada päälle 1 l vettä ja 1 tl suolaa. Keitä kannen alla kypsiksi. Keittoaika on 35 - 45 min riippuen juurespalojen koosta.
  2. Ota 2 dl keitinvettä talteen, valuta loput pois. Lisää naurispalojen joukkoon keitinvesi, piimä, voi, suola ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Murenna ja liuota hiiva veteen. Kun naurisseos on kädenlämpöistä, lisää hiivaseos. Sekoita.
  4. Lisää jauhot ja vaivaa kunnolla. Kohota liinan alla lämpimässä 30 min.
  5. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa 8 osaan, muotoile pyöreähköiksi. (Huom. taikinan kuuluu olla löysää.) Nosta taikinapalat leivinpaperille uunipelleille, 2 kpl/ pelti. Taputtele ne 1 - 1,5 cm:n paksuisiksi leiviksi. Tee leipiin jauhotetulla lasilla keskelle reikä ja nosta myös reikäpalat pellille.
  6. Kohota liinan alla 30 min. Pistele haarukalla tai kuvioi pinta. Voitele kevyesti piimällä.
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla pelti kerrallaan tai kiertoilmalla 200 asteessa kaksi peltiä kerrallaan. Paistoaika 20 - 25 min.
  8. Tarjoa voin ja juuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 29,5 g
Rasva 3,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 3,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1