
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 50 min
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 kg naurista
- 2 dl keitinvettä
-
2½ dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- ½ dl vettä
- 5 dl ohrajauhoja
- 3 dl ruisjauhoja
- 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
-
1 dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
Tarjoiluun
-
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
Valio Salaneuvos® juustoaSalaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
- 1 kg naurista
- 2 dl keitinvettä
- 2½ dl Valio piimää
- 100 g Valio voita
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- ½ dl vettä
- 5 dl ohrajauhoja
- 3 dl ruisjauhoja
- 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- 1 dl Valio piimää
Tarjoiluun
- Valio voita
- Valio Salaneuvos® juustoa
Jaa resepti
Ohje
- Kuori ja paloittele nauriit. Laita kattilaan. Kaada päälle 1 l vettä ja 1 tl suolaa. Keitä kannen alla kypsiksi. Keittoaika on 35 - 45 min riippuen juurespalojen koosta.
- Ota 2 dl keitinvettä talteen, valuta loput pois. Lisää naurispalojen joukkoon keitinvesi, piimä, voi, suola ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Murenna ja liuota hiiva veteen. Kun naurisseos on kädenlämpöistä, lisää hiivaseos. Sekoita.
- Lisää jauhot ja vaivaa kunnolla. Kohota liinan alla lämpimässä 30 min.
- Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa 8 osaan, muotoile pyöreähköiksi. (Huom. taikinan kuuluu olla löysää.) Nosta taikinapalat leivinpaperille uunipelleille, 2 kpl/ pelti. Taputtele ne 1 - 1,5 cm:n paksuisiksi leiviksi. Tee leipiin jauhotetulla lasilla keskelle reikä ja nosta myös reikäpalat pellille.
- Kohota liinan alla 30 min. Pistele haarukalla tai kuvioi pinta. Voitele kevyesti piimällä.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla pelti kerrallaan tai kiertoilmalla 200 asteessa kaksi peltiä kerrallaan. Paistoaika 20 - 25 min.
- Tarjoa voin ja juuston kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
178 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
29,5 g
Rasva
3,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
3,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- Valio Salaneuvos® juustoa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.