Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 50 min
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg naurista
- 2 dl keitinvettä
-
2½ dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- ½ dl vettä
- 5 dl ohrajauhoja
- 3 dl ruisjauhoja
- 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
-
1 dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
0 kg
Valio Salaneuvos® juustoaSalaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori ja paloittele nauriit. Laita kattilaan. Kaada päälle 1 l vettä ja 1 tl suolaa. Keitä kannen alla kypsiksi. Keittoaika on 35 - 45 min riippuen juurespalojen koosta.
- Ota 2 dl keitinvettä talteen, valuta loput pois. Lisää naurispalojen joukkoon keitinvesi, piimä, voi, suola ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Murenna ja liuota hiiva veteen. Kun naurisseos on kädenlämpöistä, lisää hiivaseos. Sekoita.
- Lisää jauhot ja vaivaa kunnolla. Kohota liinan alla lämpimässä 30 min.
- Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa 8 osaan, muotoile pyöreähköiksi. (Huom. taikinan kuuluu olla löysää.) Nosta taikinapalat leivinpaperille uunipelleille, 2 kpl/ pelti. Taputtele ne 1 - 1,5 cm:n paksuisiksi leiviksi. Tee leipiin jauhotetulla lasilla keskelle reikä ja nosta myös reikäpalat pellille.
- Kohota liinan alla 30 min. Pistele haarukalla tai kuvioi pinta. Voitele kevyesti piimällä.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla pelti kerrallaan tai kiertoilmalla 200 asteessa kaksi peltiä kerrallaan. Paistoaika 20 - 25 min.
- Tarjoa voin ja juuston kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
178 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
29,5 g
Rasva
3,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
3,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- Valio Salaneuvos® juustoa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.