Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Negroni-hedelmäkakku

Negroni-drinkin makumaailma maistuu hehkuvan punaisessa hedelmäkakussa. Negronisiirappi maustaa ja mehevöittää kakun ja toimii kauniin kiiltävänä kuorrutteena.

Negroni-hedelmäkakku
Negroni-hedelmäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 50 g (1 dl) kuivattua, pehmeää aprikoosia
  • 50 g sokeroitua appelsiininkuoripalaa

Negronisiirappi

  • 2 dl
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu 1 l hedelmälihaa
  • ½ dl giniä
  • ½ dl camparia
  • ½ dl vermuttia
  • 1 dl tomusokeria
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Koristeluun

  • 1 appelsiini

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen vaniljakreemi ja kuivat aineet. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (til. 1,8 l).
  4. Paista uunin alimmalla tasolla tasalämmössä 175 asteessa n. 1 h, tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä pistämällä hammastikulla kakun keskelle, tikkuun ei tulisi tarttua taikinaa.

Negronisiirappi

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 15 min, kunnes seos hiukan sakenee.
  2. Kaada hiukan jäähtynyt siirappi hiljalleen kakun päälle, siirappi saa osin imeytyä kakun sisään. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä yön yli.

Kuivatut appelsiiniviipaleet

  1. Pese appelsiini hyvin, leikkaa viipaleiksi. Lado leivinpaperille uuniin kakun kanssa. Käännä kakun valmistuttua ja paista vielä 100 asteessa 30 min. Jätä jälkilämmölle kuivumaan uunin luukku hiukan raollaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 276 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 35,1 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search