Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa
- 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
- 50 g (1 dl) kuivattua, pehmeää aprikoosia
- 50 g sokeroitua appelsiininkuoripalaa
Negronisiirappi
-
2 dl
Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
- ½ dl giniä
- ½ dl camparia
- ½ dl vermuttia
- 1 dl tomusokeria
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg punaista elintarvikeväriä
Koristeluun
- 1 appelsiini
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen vaniljakreemi ja kuivat aineet. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (til. 1,8 l).
- Paista uunin alimmalla tasolla tasalämmössä 175 asteessa n. 1 h, tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä pistämällä hammastikulla kakun keskelle, tikkuun ei tulisi tarttua taikinaa.
Negronisiirappi
- Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 15 min, kunnes seos hiukan sakenee.
- Kaada hiukan jäähtynyt siirappi hiljalleen kakun päälle, siirappi saa osin imeytyä kakun sisään. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä yön yli.
Kuivatut appelsiiniviipaleet
- Pese appelsiini hyvin, leikkaa viipaleiksi. Lado leivinpaperille uuniin kakun kanssa. Käännä kakun valmistuttua ja paista vielä 100 asteessa 30 min. Jätä jälkilämmölle kuivumaan uunin luukku hiukan raollaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
276 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
35,1 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaista elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.