
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 dl mantelilastuja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 (200 g) nektariinia tai aprikoosia paloiteltuna
Pinnalle
- tomusokeria
Tarjoiluun
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 dl mantelilastuja
- 100 g Valio voita
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 2 (200 g) nektariinia tai aprikoosia paloiteltuna
Pinnalle
- tomusokeria
Tarjoiluun
- 1 prk (2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään
- Sulata voi. Sekoita kerma voisulan joukkoon.
- Leikkaa nektariinit pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuivien ainesten joukkoon. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerma-voiseoksen ja nektariinikuutioiden kanssa muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, 2 l:n tasapohjaiseen kakkuvuokaan. (Voit käyttää myös irtopohjavuokaa.)
- Paista 175 asteessa n. 40 min.
- Siirrä kakku hieman jäähtyneenä tarjoilulautaselle. Siivilöi jäähtyneen kakun pintaan tomusokeria. Tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kera.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
289 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
35,6 g
Rasva
13,4 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.