Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl vehnäjauhoja
-
3 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 4 keltuaista
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- ¼ tl suolaa
-
150 g (3 dl)
Valio Salaneuvos® juustoaSalaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
- 4 valkuaista
Punajuurichutney
- 250 g punajuuria
- 0 kg vettä
- 1 (100 g) sipuli
- 1 (125 g) hapahko omena
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl valkoviinietikkaa
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu tai Valio Talvipäivä mehuaValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- ¾ rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ¼ tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi tilavassa kattilassa. Lisää jauhot, kiehauta. Kaada kattilaan maito muutamassa erässä ja sekoita samanaikaisesti, kunnes tasaista. Anna kiehua hiljalleen samalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta levyltä
- Vatkaa keltuaiset maitokastikkeen joukkoon yksitellen. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon raastettu juusto.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita viimeisenä muihin aineisiin varovasti nostellen.
- Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kypsennä yhtä isoa kohokasta 150 asteessa, uunin alimmalla tasolla 45 - 50 min tai annoskohokkaita 175 asteessa n. 15 min. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, ettei kohokas laske.
- Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana punajuurichutneyn, salaatin ja patongin kanssa.
Punajuurichutney
- Kuori punajuuret. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi (0,5 cm x 0,5 cm). Laita kattilaan kiehumaan kannen alle veteen, joka peittää punajuuret.
- Kuori sillä aikaa sipuli ja omena. Hienonna sipuli. Leikkaa omena saman kokoisiksi kuutioiksi kuin punajuuret.
- Kun punajuuret ovat kypsiä, kaada vesi pois. Lisää kattilaan sipuli, omena, sokeri, etikka, omenamehu, inkivääriraaste ja suola. Anna kiehua ilman kantta n. 10 min tai kunnes seos on sopivan sakeaa.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Tarjoa juustokohokkaan lisäkkeenä. Punajuurichutney sopii myös riista- ja kalaruokien tai jauhelihapihvien kera tarjottavaksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
127 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
9,6 g
Rasva
6,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.