
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl vehnäjauhoja
-
3 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 4 keltuaista
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- ¼ tl suolaa
-
150 g (3 dl)
Valio Salaneuvos® juustoaSalaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
- 4 valkuaista
Punajuurichutney
- 250 g punajuuria
- vettä
- 1 (100 g) sipuli
- 1 (125 g) hapahko omena
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl valkoviinietikkaa
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu tai Valio Talvipäivä mehuaValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- ¾ rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ¼ tl suolaa
- 30 g Valio voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl Valio kevytmaitoa
- 4 keltuaista
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- ¼ tl suolaa
- 150 g (3 dl) Valio Salaneuvos® juustoa
- 4 valkuaista
Punajuurichutney
- 250 g punajuuria
- vettä
- 1 (100 g) sipuli
- 1 (125 g) hapahko omena
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl valkoviinietikkaa
- 1 dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu tai Valio Talvipäivä mehua
- ¾ rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ¼ tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi tilavassa kattilassa. Lisää jauhot, kiehauta. Kaada kattilaan maito muutamassa erässä ja sekoita samanaikaisesti, kunnes tasaista. Anna kiehua hiljalleen samalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta levyltä
- Vatkaa keltuaiset maitokastikkeen joukkoon yksitellen. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon raastettu juusto.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita viimeisenä muihin aineisiin varovasti nostellen.
- Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kypsennä yhtä isoa kohokasta 150 asteessa, uunin alimmalla tasolla 45 - 50 min tai annoskohokkaita 175 asteessa n. 15 min. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, ettei kohokas laske.
- Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana punajuurichutneyn, salaatin ja patongin kanssa.
Punajuurichutney
- Kuori punajuuret. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi (0,5 cm x 0,5 cm). Laita kattilaan kiehumaan kannen alle veteen, joka peittää punajuuret.
- Kuori sillä aikaa sipuli ja omena. Hienonna sipuli. Leikkaa omena saman kokoisiksi kuutioiksi kuin punajuuret.
- Kun punajuuret ovat kypsiä, kaada vesi pois. Lisää kattilaan sipuli, omena, sokeri, etikka, omenamehu, inkivääriraaste ja suola. Anna kiehua ilman kantta n. 10 min tai kunnes seos on sopivan sakeaa.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Tarjoa juustokohokkaan lisäkkeenä. Punajuurichutney sopii myös riista- ja kalaruokien tai jauhelihapihvien kera tarjottavaksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
127 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
9,6 g
Rasva
6,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.