Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Nilssonin jänispaisti

Valion ja Bella Tablen rakastettu pappaturnee matkaa ympäri Suomen kuullen ruoka- ja elämäntarinat sekä kirjaten ylös rakkaimmat reseptit. Tällä kertaa Bellat suuntasivat Tampereelle, valloittavan Rainerin luokse. Rainerin keittiössä Bellat oppivat kokkaamaan Rainerin bravuurit: sillisörsselsönin, lohicarpaccion ja jänispaistin. Jos joskus käy onni jänismetsällä (tai lihatiskillä) Rainerin jänispaisti on todellakin maistamisen arvoinen.

Nilssonin jänispaisti
Nilssonin jänispaisti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 jänis, paloiteltuna
  • 200 g pekonia
  • 2 porkkanaa
  • 150 g purjoa
  • 100 g juuriselleriä
  • 75 g palsternakkaa
  • 1 l lihalientä
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 0 kg suolaa
  • 4 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kalvoton liha paloiksi. Ruskista lihat pannulla voissa ja mausta suolalla. Laita lihat (ja luut) valurautapataan. Leikkaa pekonit pienemmäksi ja asettele lihojen päälle. Leikkaa vihannekset paloiksi ja lisää pataan. Kaada päälle lientä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät. Lisää pippurit ja laita uuniin 2 tunniksi.
  2. Siivilöi liemi talteen. Irrota lihat luista ja siirrä lihat takaisin pataan kasvisten kanssa. Valmista kastike. Sulata voi, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä jauhoja muutaman minuutin ajan. Lisää liemi ja kerma ja keitä 10 minuuttia. Kaada takaisin pataan ja anna hautua uunissa vielä hetki.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search