Nilssonin jänispaisti
Valion ja Bella Tablen rakastettu pappaturnee matkaa ympäri Suomen kuullen ruoka- ja elämäntarinat sekä kirjaten ylös rakkaimmat reseptit. Tällä kertaa Bellat suuntasivat Tampereelle, valloittavan Rainerin luokse. Rainerin keittiössä Bellat oppivat kokkaamaan Rainerin bravuurit: sillisörsselsönin, lohicarpaccion ja jänispaistin. Jos joskus käy onni jänismetsällä (tai lihatiskillä) Rainerin jänispaisti on todellakin maistamisen arvoinen.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 jänis, paloiteltuna
- 200 g pekonia
- 2 porkkanaa
- 150 g purjoa
- 100 g juuriselleriä
- 75 g palsternakkaa
- 1 l lihalientä
- 10 kokonaista mustapippuria
- 10 kokonaista valkopippuria
- 0 kg suolaa
-
4 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl vehnäjauhoja
-
1 prk
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Ohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kalvoton liha paloiksi. Ruskista lihat pannulla voissa ja mausta suolalla. Laita lihat (ja luut) valurautapataan. Leikkaa pekonit pienemmäksi ja asettele lihojen päälle. Leikkaa vihannekset paloiksi ja lisää pataan. Kaada päälle lientä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät. Lisää pippurit ja laita uuniin 2 tunniksi.
- Siivilöi liemi talteen. Irrota lihat luista ja siirrä lihat takaisin pataan kasvisten kanssa. Valmista kastike. Sulata voi, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä jauhoja muutaman minuutin ajan. Lisää liemi ja kerma ja keitä 10 minuuttia. Kaada takaisin pataan ja anna hautua uunissa vielä hetki.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.