Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nokkospes­to­sämpylät

Pienet nokkospestosämpylät ovat mukavaa vierastarjottavaa. Juustolevite koristellaan kesäisesti kukkien terälehdillä.

Nokkospestosämpylät
Nokkospestosämpylät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1½ tl suolaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 25 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 prk (140 g) pestokastiketta Nokkospesto (Lapin Maria)
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Pinnalle

Levite

  • mustapippuria myllystä
  • syötäviä kukkia terälehdet
  • 5 dl Valio Eila® maitojuomaa
  • 1½ tl suolaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 25 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 prk (140 g) pestokastiketta Nokkospesto (Lapin Maria)
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa

Pinnalle

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa

Levite

  • mustapippuria myllystä
  • syötäviä kukkia terälehdet

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, hunaja ja hiiva. (Jos käytät kuivahiivaa, muista lämmittää neste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva sekoitettuna kaurahiutaleisiin.)
  2. Lisää kaurahiutaleet, siemenet ja pesto sekä vähitellen jauhot. Lisää taikinaan lopuksi Oivariini. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 24 osaan. Pyörittele paloista pieniä sämpylöitä. Asettele leivinpaperoidulle uunipellille tai uunivuokaan vieriviereen sisarussämpylöiksi.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min. Sivele uunituoreiden sämpylöiden pintaan oliiviöljy sekä ripottele vähän sormisuolaa.
  5. Valuta salaattijuustokuutiot. Yhdistä juustokuutiot ja tuorejuusto. Sekoita tahnaksi. Levitä juustotahnaa laakealle tarjoiluastialle ja ripottele pintaan mustapippuria sekä syötävien kukkien terälehtiä. Tarjoile tuoreiden pestosämpylöiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 283 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 25,2 g
Rasva 15,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1