Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1½ tl suolaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 25 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 prk (140 g) pestokastiketta Nokkospesto (Lapin Maria)
- 7 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Pinnalle
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
Levite
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 0 kg syötäviä kukkia terälehdet
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, hunaja ja hiiva. (Jos käytät kuivahiivaa, muista lämmittää neste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva sekoitettuna kaurahiutaleisiin.)
- Lisää kaurahiutaleet, siemenet ja pesto sekä vähitellen jauhot. Lisää taikinaan lopuksi Oivariini. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina 24 osaan. Pyörittele paloista pieniä sämpylöitä. Asettele leivinpaperoidulle uunipellille tai uunivuokaan vieriviereen sisarussämpylöiksi.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min. Sivele uunituoreiden sämpylöiden pintaan oliiviöljy sekä ripottele vähän sormisuolaa.
- Valuta salaattijuustokuutiot. Yhdistä juustokuutiot ja tuorejuusto. Sekoita tahnaksi. Levitä juustotahnaa laakealle tarjoiluastialle ja ripottele pintaan mustapippuria sekä syötävien kukkien terälehtiä. Tarjoile tuoreiden pestosämpylöiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
283 kcal
Proteiini
8,8 g
Hiilihydraatti
25,2 g
Rasva
15,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.