Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nonparellikakku lastenjuhliin

Lasten syntymäpäiväkakkujen koristeluissa enemmän on usein paikallaan. Nonparellit on helppo tapa tuoda juhlakakkuun sankarin lempivärejä ja karnevaalitunnelmaa. Kakun viimeisteleviä numerokylttejä myydään leivontatarvikeliikkeissä.

Nonparellikakku lastenjuhliin
Nonparellikakku lastenjuhliin

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 0 kg 4 munan sokerikakkupohja, ks. erillinen ohje

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Täytteet ja kuorrutus

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 250 g mansikoita kuutioituna

Koristeluun

  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan 20 - 22 cm vuoassa. Leikkaa kolmeen tai neljään osaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  2. Vahdota kerma tiukaksi vaahdoksi ja yhdistä rahkan joukkoon. Kuutioi mansikat.
  3. Levitä kerma-rahkavaahtoa ohuelti kakkupohjien väliin. Ripottele päälle mansikkakuutioita. Levitä loppu täyte kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita lastalla. Anna maustua jääkaapissa 1 - 2 h.
  4. Juuri ennen tarjoilua sirota värikkäitä nonparelleja kakun pinnalle ja reunoille. Nonparellit tarttuvat reunoille parhaiten, jos kallistat kakkua varoen. Viimeistele kakku sankarin iästä kertovilla numerotikuilla tai kynttilöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 14,2 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • 4 munan sokerikakkupohja
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search