Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nopea lohilaksa

Lohilaksa on aasialainen, liemevä kulhoruoka joka lähentelee keittoa. Se nautitaan puikolla syöden ja se vaikuttaa myös käytettyjen raaka-aineiden kokoon ja muotoon. Liemi hörpitään kulho reunasta. Jos ruoka tekeytyy pitkään tai sitä jää yli, ruoasta tulee pastamainen annos.

Nopea lohilaksa
Nopea lohilaksa

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 iso (150 g) porkkana
  • ½ vartta sitruunaruohoa
  • 1 rkl currytahnaa (panang)
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 6 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • ½ rkl tummaa sokeria, esim. intiaani- tai kookossokeria
  • 100 g vihreitä pakastepapuja
  • 1  (80 g) nuudelia annoslevynä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 250 g kirjolohta isohkoina kuutioina
  • tuoretta korianteria
  • limetin lohkoja
  • 1 iso (150 g) porkkana
  • ½ vartta sitruunaruohoa
  • 1 rkl currytahnaa (panang)
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 6 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • ½ rkl tummaa sokeria, esim. intiaani- tai kookossokeria
  • 100 g vihreitä pakastepapuja
  • 1  (80 g) nuudelia annoslevynä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 250 g kirjolohta isohkoina kuutioina
  • tuoretta korianteria
  • limetin lohkoja

Ohje

  1. Leikkaa kuorittu porkkana tikkumaisiksi paloiksi. Taittele sitruunaruohoa muutama kerta, jotta rakenne rikkoutuu ja maut vapautuvat paremmin.
  2. Kuumenna currytahna ja Oivariini rasva kattilassa. Lisää porkkana ja sitruunaruoho. Paista hetki.
  3. Lisää vesi, liemikuutio ja sokeri. Keitä 6 - 8 min, lisää pakastepavut. Kun liemi taas kiehuu, katko joukkoon nuudeli. Keitä pari min, kunnes nuudelit ovat lähes kypsiä.
  4. Lisää kookosmaito ja inkivääritahna, kuumenna.
  5. Lisää kalapalat ja anna kiehahtaa. Mausta halutessasi hienonnetulla korianterilla.
  6. Tarjoa heti limelohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 5,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1