Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nopea luumu-rusi­na­kiisseli

Luumukiisseli ja sekametelisoppa ovat suomalaista jouluista jälkiruokaperinnettä parhaimmillaan. Luumu-kanelirahka tekee siitä aivan uudenmakuisen herkun.

Nopea luumu-rusinakiisseli
Nopea luumu-rusinakiisseli

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g Valio luumu-rusinakeittoa
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Jälkiruokamaljat

  • 500 g Valio luumu-rusinakeittoa
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Jälkiruokamaljat

  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 4 piparkakkua

Ohje

  1. Kuumenna luumu-rusinakeitto kiehuvaksi.
  2. Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi suurukseksi. Lisää suurus samalla sekoittaen ja kuumenna kunnes kiisseli kuplahtaa.
  3. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Jälkiruokamaljat

  1. Annostele rahka jälkiruokamaljoihin.
  2. Lusikoi päälle kiisseliä. Koristele annokset halutessasi piparkakuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 18,4 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1