Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Nyhtökaura-parsasalaatti

Nyhtökaura-parsasalaatti sopii lempeän makumaailmansa ansiosta täydellisesti kesään! Raikas mutta ruokaisa salaatti pitää kylläisenä pitkään – ja mikä parasta, se maistuu hyvältä sekä kylmänä että lämpimänä. Reseptin on luonut Salla Jokinen, jonka vegaanisia reseptejä löydät myös Instagramista @sallajokin.

Nyhtökaura-parsasalaatti
Nyhtökaura-parsasalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g tuoretta parsaa
  • 0 kg rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 pkt (à 215 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Marrakesh
    Maukas uutuus seikkailunnälkäisille! Uusi Gold&Green® Nyhtökaura® vie aterian mittaiselle makumatkalle Marokon Marrakeshiin! Pakkauksen mukana tuleva…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 215 g Marrakesh
  • 35 g babypinaattia
  • 70 g sokeriherneitä
  • 2 rkl mantelilastuja

Couscous

  • 2 dl couscousia
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

Kastike

  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohje

  1. Katkaise parsojen puinen kanta pois ja leikkaa parsat pieniin paloihin. Paista öljytyllä pannulla ja lisää mukaan Nyhtökaura Marrakesh maustekastikkeen kanssa.
  2. Valmista couscous kiehauttamalla vesi ja lisäämällä joukkoon ruokalusikallinen öljyä sekä ripaus suolaa. Kaada vesi kulhoon couscousin päälle ja anna turvota noin 5 minuuttia.
  3. Kaada valmiin couscousin joukkoon paistettu Nyhtökaura ja parsa. Lisää vielä pinaatti, sokeriherneet ja mantelilastut.
  4. Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita ainekset.

Vinkki

Halutessasi voit korvata couscousin kvinoalla, jolloin salaatti on myös gluteeniton!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 160 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 9,2 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rypsiöljyä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search